Genèveskolan

Genèveskolan

Forestill deg mange gode nordiske venner samlet i prat om internasjonal politikk, påvirkningsmuligheter og rettferdighet.

Genèveskolan – en nordisk folkhögskola

Genèveskolan – en nordisk folkhögskola

vänder sig till aktiva i fackföreningar och folkrörelser i alla nordiska länder, för kulturellt utbyte och bättre språkförståelse inom Norden.

Genèveskolan

Genèveskolan

möter hela världens arbetsliv på FN-organet ILO:s konferens i Genève

Genèveskolan

Genèveskolan

vänder sig till aktiva i fackföreningar och folkrörelser i alla nordiska länder, för kulturellt utbyte och bättre språkförståelse inom Norden.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Tidsramar för kursen 2017

Datum för Genèveskolan 2017

  • 30 mars - 2 april

Del 1: Förkurs på Runö Kursgård, Sverige

  • April - maj:

Del 2: Elektronisk nätkurs på distans: Cirka 30 timmar

  • 1-19 juni

Del 3: Huvudkurs i Genève, Schweiz

Observera att deltagande i samtliga kursdelar är obligatoriskt för alla kursdeltagare.

Ansökning

Information/brochures

Ansökningstid 2017

Ansök senast den 31 januari 2017.

 

Genèveskolan - en nordisk folkhögskola

  • Är en tre veckor lång kurs om fackets och folkrörelsers möjligheter att påverka i en globaliserad värld.
  • Möter hela världens arbetsliv på FN-organet ILO:s konferens i Genève
  • Vänder sig till aktiva i fackföreningar och folkrörelser i alla nordiska länder, för kulturellt utbyte och bättre språkförståelse inom Norden.
Kursen 2017"Der er en tid før [Geneveskolen] og en tid efter (...). Dit hoved bliver jo åbnet op, og pludselig kan man se det hele i en sammenhæng, pludselig går det op for en, at sådan var det. Også da vi kom hjem fra Geneveskolen. Man fylder så meget på i den måned, og meget af det kan man måske ikke lige umiddelbart forstå at kapere, men det er kommet ind jo, og efterfølgende så falder det på plads - nu kan jeg se det, nu forstår jeg det - det er jo fedt - det er en fed oplevelse!" 

Vi som arbetar med Genèveskolan är förstås glada över att få sådana omdömen från våra gamla kursdeltagare. Vi vet ju också att det är en läroprocess med många dimensioner som vi kan erbjuda.

Genèveskolan består av tre kursdelar, som är obligatoriska. Den första kursdelen äger rum på Runö, norr om Stockholm. Efter förkursen på Runö arbetar deltagarna på en nätuppgift, som tar cirka 30 timmar. I juni lämnar deltagarna vardagen hemma för att bo och studera tillsammans i Genève vid ILO konferensen.  Det är en intensiv konferensmiljö där man kommer att möta människor från hela världen.

 

Vill du gå kursen 2017? Ansök senast den 31 januari 2017 till ditt lands sekretariat! Kontaktuppgifter finner du längst ned på sidan.

 

Kursen 2016 i FN-palatsets flaggborg, Genève.