NGF

Nordisk Genèveskole Forbund

 

Nordisk Genèveskole Forbund (NGF) ble stiftet i 1979. Forbundet er åpent for alle elever og lærere fra Den Nordiske Folkehøgskolen i Genève. NGF har ca. 300 medlemmer.

NGFs viktigste oppgave er å videreføre folkehøgskolens engasjement innen internasjonale spørsmål og nordisk samarbeid.

NGF arbeider både internt og eksternt for å spre kunnskap og forståelse for nordisk språk, kultur, historie og politikk samt for internasjonal politikk og organisasjoner.

 

Nordisk Genèveskoleforbund’s arbeid

NGF er en nordisk sammenslutning med medlemmer og styrerepresentasjon fra hvert av de nordiske landene. Arbeidet reguleres gjennom egne vedtekter og et handlingsprogram for forbundet.

NGF avholder møter og konferanser på nasjonalt, nordisk og internasjonalt nivå.

Den nordiske konferansen holdes vanligvis i tilknytning til Kristi himmelfartshelgen, fra torsdag til søndag. Ansvaret for dette går på rundgang i de nordiske landene. Det avholdes årsmøte hvert år samtidig med konferansen. Av temaer som er tatt opp på konferansene de seinere år kan nevnes utviklingen i Baltikum, miljø og utvikling, fattigdomsbekjempelse, barnearbeid, ILO og framtida, bistandspolitikk og Norden og EU.

NGF arrangerer studiebesøk i og utenfor Norden. Til ILOs hovedkvarter i Genève i 1984 (i tillegg til Strasbourg og Brüssel), Genève igjen i 1991 og 1997. I 1994 gikk studiebesøket til Island og i 1999 til FN og amerikansk LO. 2012 dro vi til Hviterussland/Belarus hvor vi besøkte den frie fagbevegelsen og lederen Aleksandr Yarashuk. Vi fikk også møte opposisjonspolitikerne Valdimir Neklyaev og Sergei Wozniak på kontoret deres. I 2014 planlegger vi tur til Somaliland.

 

Vil du vaere med?

 

MEDLEMSKAP. Vil du melde deg inn stilles det en betingelse; at du enten er tidligere elev eller lærer fra "Genèveskolen". Som medlem kan du delta på NGF møter og arrangementer. For eventuelle spørsmål, send mail til Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

MEDLEMSKONTIGENT. Medlemskontingenten utgjør en del til det nordiske arbeidet, i tillegg har de etablerte avdelingene et mindre beløp som tilleggskontingent. Dette varierer, avhengig av aktivitetsnivået i det enkelte land. http://www.ngf-norge.net/default.asp